Babymaten sokken

Het kopen van sokken voor baby’s is eigenlijk heel simpel. Dit komt doordat babysokken namelijk lekker los mogen zitten is eigenlijk het enige belangrijke bij het kopen dat de sokken niet te klein zijn. Nu zijn er in het eerste levensjaar van een baby maar 4 sokmaten, wat het nog wat gemakkelijker maakt!

Babymaten sokken bepalen en berekenen

Hoe werkt de bovenstaande tabel?

1) Bekijk het maatadvies via ‘Welke maat past bij mij’
2) In de tabel zie je de maatinformatie bij het artikel
3) Bekijk de maten op lengte of leeftijd
4) Maak je keuze met behulp van de tabel

Babymaten sokken hoeveel maanden

Helaas zijn de maten voor babysokken niet helemaal evenwijdig verdeeld over de maanden dat de kindjes oud zijn. Zo zijn er in de eerste twee tot vier maanden twee maten beschikbaar en van vier tot 12 maanden ook. Gelukkig kunt u in de tabel bekijken wat het beste past bij kindjes in een bepaalde leeftijd (weergegeven in maanden).

Hier kunt u zien dat sokjes voor meerdere maanden gebruikt kunnen worden. Bij het kopen hiervan is het goed om te onthouden dat wanneer de baby binnenkort stapjes gaat zetten of proberen op te staan, het handiger om ze dan te nemen met anti slip of nopjes eronder.

Indien het in schoenen moeten, zullen deze iets dunner moeten zijn dan sokken waarop gelopen wordt. U kunt ook opmeten in centimeters. Bekijk in de tabel op deze pagina alle informatie over het opmeten in centimeters.

Babymaten sokken maattabel:

Leeftijd in maandenMaat babysokken
0 - 110 - 12
1 - 213 - 15
2 - 413 - 15
4 - 616 - 18
6 - 916 - 18
9 - 1219 - 21

Nooit te krap kopen

Hoe dan ook is het belangrijk om te zorgen dat het nooit te klein gekocht wordt. Wanneer het in een te kleine babymaat gekocht wordt kan dit namelijk de doorbloeding verslechteren, hetgeen natuurlijk niet moet gebeuren. Vooral omdat baby’s nog niet kunnen praten is het belangrijk dat men daarom goed in de gaten houdt of het nog wel de juiste babymaat is. Gebruik daarom de tabel als start punt. Wanneer u denkt dat uw baby een groter of kleinere sokken babymaat nodig heeft, moet u dat uiteraard gewoon doen!

Baby sokken maten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *